Neviditelný tekutý šperk, parfém IDENTITY by D.N.A

Neviditelný tekutý šperk, parfém IDENTITY by D.N.A

Termín ,,parfém“ je odvozen od latinského slova perfumáre, neboli PROKOUŘIT. Vůně je smyslová percepce chemických látek, která vyvolává příjemné nebo odpuzující pocity. Proč je pro značku D.N.A a TIMME tak důležitá identická vůně, kterou voní všechny své produkty? Co při výběru vůní zohlednit, chceme-li dlouhotrvající parfém? A jak se takový parfém vyrábí? To vše jsme si pro vás připravili v následujícím článku!

Tekutý neviditelný šperk
Parfém odnepaměti slouží jako módní doplněk, vůně jsou taky nedílnou součástí oživení i našich vzpomínek. Je dokázáno, že si náš mozek na konkrétní vůni naváže zážitek nebo vizualizaci určitého člověka, kterého si s danou vůní neodmyslitelně spojí a kdykoli jí ucítíme, vzpomínka se nám navrátí. Proto si obezřetně vybírejte svůj parfém na první rande, a pokud chcete, aby na vás váš milý nikdy nezapomněl, vezměte ho na první schůzku třeba do vepřína.

Parfémem dokážeme ovlivňovat nálady lidí, vnímání osobnosti, nákupní zážitek nebo například i tak specifickou záležitost, jako je dojem z filmového představení. Vzpomeňte si, že se vám určitě nejednou stalo, že jste v divadle cítili krásnou vůni a to celé navodilo při představení útulnou a příjemnou atmosféru. Parfémy jsou součástí prezentace v mnoha odvětvích módního průmyslu, ale i businessu či v potravinářství. Parfemace se přidávájí do pokrmů, svoji charakteristickou vůni mají výrobky z kůže a dokonce i domácí mazlíčci mají své parfémy. Bez nadsázky by se dalo říct, že parfém vládne světem.

Výroba parfému
Způsob výroby parfémů je totožný jako chemický proces jako výroba alkoholických nápojů nebo léků, jen výsledek je o něco voňavější. Kosmetický průmysl používá jako nejčastější stavební komponenty rostlinné silice.

Postupy výroby parfémů jsou následující – odpařování, chlazení, filtrace, práce prováděné po destilaci, skladování, testování vonných látek, extrakce, anfleráž, lisování, komponování vůní. Tyto postupy jsou tak složité a unikátní, že výroba parfému zabere mnoho času a trpělivosti, je to přímo raketová věda, proto se vyplatí na dobrý parfém počkat, jako na dobré víno.

Parfém, parfémovaná voda, toaletní voda, kolínská voda...
To jsou pojmy, které mnozí jistě znáte, ovšem – chápete jejich správný význam?

Parfémy se skládají ze tří základních složek – z vody, alkoholu a vonných ingrediencí. Vzájemný poměr těchto látek pak udává sílu parfému, jeho trvanlivost a mimochodem i cenu. Parfémy s nejvyšší koncentrací vonné směsi jsou samozřejmě ty nejdražší!

Přítomnost alkoholu je v parfému zásadní, zajišťuje vstřebávání vůně do pokožky a také její uvolňování do okolí. Mimochodem, právě kontakt alkoholu s pokožkou způsobuje i to, že každý parfém voní na jiném člověku lehce odlišně. Je to dané tím, že každý z nás má své specifické pižmo. Což je vlastně fajn, jelikož totožný parfém může na vás a vaší kamarádce vonět mírně odlišně, nemusíte se tak zdráhat pořídit si stejný parfém. Pozor ale, někdy se stává, že parfém vonět v kontaktu se specifickým pižmem vůbec dobře nemusí.
 

Zkratky EdC, EdT a další – co znamenají?
Obsah vonných esencí v parfému tedy určuje, o jaký typ vůně se jedná a mimo to ovlivňuje také výslednou cenu. V této rovině se parfémy dělí na celkem pět základních skupin.

  • Eau Fraîche – 1-3 % vonných esencí
  • Eau de Cologne (EdC) – 2-4 % vonných látek
  • Eau de Toilette (EdT) – 5-15 % vonných esencí
  • Eau de Parfum (EdP) – 15-20 % vonných látek
  • Parfum (P) – až 20-30 % vonných ingrediencí
    (s 30% vonných ingrediencí se do kategorie parfémů radí i ten náš, IDENTITY)
Co se týče módy v oblasti parfémů, osobně si myslíme, že zde se výstřelky nenosí. Češi jsou obecně konzervativnější národ a naše zkušenosti praví, že si vyberou typově jeden druh parfému, který nosí roky a ke změnám nejsou příliš svolní. Co se ale době přizpůsobuje je orientace na unisex parfémy, kdy ustupuje striktní výběr čistě dámských nebo pánských vůní. Dále začíná být moderní parfémy kombinovat neboli vrstvit. Pokud máte dva typově podobné, můžete si jejich kombinací vytvořit svou unikátní vůni. Trendem je také vyhledávat ve složení neobvyklé a méně používané ingredience.

 

IDENTITY by D.N.A
"Objev svůdný elixír, který Tě uchvátí, dodá Ti energii a sex-appeal. Parfém IDENTITY je svěží květinovo-ovocnávůně, díky které se budeš cítit jako neodolatelnábohyně. V životě to není jen o tom přijít, zazářit a odejít. Musí se o Tobě mluvit. Musíš zanechat dojem. Nedopusť, aby se na Tebe zapomnělo. Zapiš se svou vůní do paměti každému, kdo kolem Tebe projde a jen se bav, ať už Tvé kroky vedou kamkoli."

Elegantní flakon parfému IDENTITY podtrhuje jedinečnost svého obsahu. Jako základ parfému IDENTITY, který bude signifikantní vůní celé značky D.N.A jsme vybrali francouzské ingredience pocházející z nejznámější oblasti Francie, Provance. Finální výrobek kompletuje certifikovaná česká manufaktura.

Charakteristika vůně: Květinová - Ovocná

Koncentrace: Parfum 30% 

Hlava:     Bergamot, Mandarinka, Hruška, Višeň

Srdce:    Jasmín, Tuberóza hlíznatá (Nocovka), Zázvor

Základ:   Pačule, Vousatka draslavá (Vetiver), Santalové dřevo, Pižmo, Ambra

Rafinovaná kompozice se otevírá šťavnatými tóny čerstvých višní, sladkých hrušek, osvěžujících mandarinek a bergamotem, který vůni dodává povzbuzující a zároveň uklidňující charakter. Srdce má stvořené z akordů jasmínu, který symbolizuje půvab a eleganci, dále z květinových tónů nocovky a součástí je i svěží zázvor. Hřejivý závěr sestává z pačuli s výraznými zemitými tóny, které se snoubí s pudrovou ambrou, smyslnou a čistou vuní pižma, elegantní vuní vetiveru a santalovým dřevem, který parfému dodává dřevitě-orientální vůni, s elegantně kořeněným a jemně balzámovým podtónem.

Kouzlo parfému
Parfém je skvělý dárek k příležitosti narozenin, svátků, ke dni matek, na Valentýna, na Vánoce nebo jen tak, jako dárek z lásky pro blízkou osobu. Náš signifikantní dámsky parfém IDENTITY je vhodný pro každodenní navonění, sáhněte po jeho okouzlující vůni k večernímu outfitu a stane se nepostradatelným doplňkem i při výjimečných a slavnostních příležitostech. Vysoká 30% koncentrace vonných látek v parfému IDENTITY zajistí, že budete svůj parfém během celého dne cítit nejen vy, ale také vaše okolí. Jeho specifická vůně vás uchvátí a dodá vám nezapomenutelné kouzlo. 

RELATED ARTICLES