Nejlepší legíny pro různé typy cvičení

Nejlepší legíny pro různé typy cvičení

Hledáte dokonalé legíny a neumíte ani jen spočítat, kolikrát jste už vyzkoušeli ty "nejlepší" legíny na cvičení, jen abyste zjistili, že z pasu kloužou tak, až Vás to obtěžuje? Nebo vlastníte legíny, které při cvičení nedrží a odhalují spodní prádlo či ztratily svoji barvu již po prvním vyprání? Najít ty nejlepší legíny je pořádná fuška. A aby toho nebylo málo, pro každý typ sportu potřebujete vhodné legíny, které Vám poskytnou potřebnou funkčnost, pohodlí a zároveň v nich budete vypadat a cítit se jako svá nejlepší verze.

V každém oblečení, které pro své sportovní aktivity volíte, se musíte v první řadě dobře cítit. Nesmí Vás omezovat při pohybu, ani by Vás nemělo nikde tlačit. V ideálním případě byste jej na sobě neměli vůbec cítit. Abychom se na legíny jako takové měli podívat komplexně, nejprve si vysvětlíme několik pojmů, které Vám dopomohou zorientovat se při jejich výběru. Později si uvedeme konkrétní příklady legín pro jednotlivé druhy sportů, jejichž koupí určitě nešlápnete vedle.


VYSOKÝ PÁS
Legíny s vysokým pasem perfektně drží a jsou osvědčeným kouskem pro fitness trénink, jógu či běh. Díky vyvýšenému pasu se budete cítit mnohem pohodlněji, zvýrazníte své přednosti a skryjete případné nedostatky. Kromě toho vám vysoký pás opticky prodlouží nohy a tím vás přirozeně zeštíhlí.

V PÁS
Legíny s vysokým pasem tvarovaným do „V“ opticky zúží střed těla a vytvoří delší, krásnější a štíhlejší ženskou siluetu. Legíny po oblečení na těle perfektně drží, nikde netlačí ani nic nežádoucího nevytlačují.

SCRUNCH NA ZADEČKU
Za dokonalým pozadím stojí spousta dřiny a hodin strávených v posilovně. Nemyslíte, že by byla škoda jej pak skrývat ve vytahaných teplácích nebo legínách, které jsou na zadku jednolité jako silonky? Buďte na svůj zadek pyšné a předveď ho v tom nejlepším světle. Scrunch nebo řasení ve středu hýždí zajistí, že Vám legíny skvěle sednou a vytvarují zadeček do dokonalosti.

PUSH-UP EFEKT
Dámské push-up legíny mají za úkol nadzvednout zadeček tak, aby byl souměrný, kulatý a oku lahodící. Ženy se pak cítí sebevědoměji. Spojení push-up efektu se scrunch řasením na hýždích tvoří dokonalý soulad technologií, které pomáhají maximálně tvarovat, zpevňovat a zároveň vizuálně navodit efekt zadečku ve tvaru srdce.

SQUAT PROOF LEGÍNY
Legíny „squat-proof“ pokud bychom to chtěli přeložit doslovně, tak jako „odolné vůči dřepům“. Legíny nesklouzávají a neprosvítají. Klíčem je barva a materiál, který je dostatečně odolný a hrubý na to, aby neprosvítaly, ale zároveň dostatečně lehký a pružný, aby se legíny dokázaly pohybovat s tělem.

KAPSA
Jdete si zaběhat nebo máte celkově rádi kapsy? Sáhněte po dámských legínách se skrytou kapsou, do které si můžete odložit např. klíče od bytu nebo jiné drobnosti.

KOMPRESE
V TIMME se specializujeme na vývoj a prodej legíny různých druhů komprese, od lehké, přes střední až po vysokou. Lehká komprese je vhodná pro méně dynamické sporty než je například jóga. Střední komprese je všestrannou zlatou střední cestou. Je vhodná pro všechny druhy sportů od posilování, přes běh až po turistiku. Vysoká komprese legín je vhodná pro silovější cvičení, kdy od legín očekáváte vyšší oporu, odolnost i ochranu vůči zraněním.

Kompresní legíny napomáhají udržovat krevní oběh v normě tím, že vyvíjejí mírný tlak na žíly, což usnadňuje průtok krve a udržuje Vaše srdce v tempu. Srdce poté pumpuje více kyslíku do svalů, což je rozhodující pro udržení úrovně energie a snížení únavy. Energie ze svalů se přetaví do vyššího výkonu.



TIMME představuje exkluzivní malosériovou výrobu zaměřenou na kvalitu, funkčnost a nadčasový design. V čele značky stojí bývalá profesionální sportovkyně, několikanásobná mistryně světa i Evropy v bikini fitness, Tímea Trajtelová, která ve svém životě odtrénovala tisíce hodin a v legínách doslova žije. Díky svým zkušenostem s týmem profesionálních designérů a konstruktérů vznikají opravdu funkční, detailně propracované inovativní kousky, které vynikají svými autorskými střihy a materiály, které jsou jako druhá kůže.

Po objasnění pojmů k legínám, nám je asi všem jasné, že výraz „nejlepší“ legíny nebude nejvhodnější. Pojďme se tedy společně podívat konkrétněji na legíny, které budou správnou volbou pro různé sportovní aktivity.

POSILOVÁNÍ
Legíny do posilovny lze na trhu vybírat ze širokého a pestrého množství produktů, kromě vhodnosti nezapomínejte na to, abyste se v nich cítili komfortně. V závislosti na intenzitě tréninku a partii, kterou trénujete můžete zvolit legíny s lehkou až vysokou kompresí. V případě střihu můžete volit širokou škálu typů legín od jednodušších, tedy basic kousků až po propracovanější kousky, které mají push-up efekt, squat-proof efekt či scrunch efekt. Vysoký pás legín nebo pás legín tvarovaný do V zajistí, že se během cvičení budete cítit sebevědomě a budete vidět své tělo v té nejlepší možné siluetě.

JOGA, PILATES
Nízká intenzita při těchto sportovních aktivitách Vám umožňuje vybrat si volnější i přiléhavější oblečení, nemělo by to být však nic, co Vás bude v pohybu omezovat. Překážet Vám jistě budou dlouhé šňůrky na teplácích a další „zbytečné“ ozdoby. Volte legíny s vysokým pasem z měkčích, elastických materiálů, které Vám zajistí komfort a umožní maximální volnost pohybu.

BĚH
Určitě je vhodné přemýšlet nad koupí kompresního oblečení, které může přispět ke zvýšení výdrže během běhu. Mnoha lidem však na běh vyhovuje i volnější oblečení. Sáhněte po legínách vyrobených z kvalitních technických materiálů jako elastan, polyamid a polyester či spandex, které odvádějí pot, jsou rychleschnoucí, pokožce umožňují dýchat, přizpůsobí se postavě a dopřejí maximální volnost při pohybu.

AEROBIK, HIIT
Pro dynamické cvičení je tak jako při běhu vhodné vybírat legíny ze syntetických materiálů, které Vaší pokožce umožní dýchat, jsou rychleschnoucí, lehké a vysoce elastické.

TURISTIKA
Základ šatníku každé milovnice turistiky by měly být funkční vysoce odolné legíny, které ochrání Vaše stehna a lýtka před škrábanci.





Určitě neexistují jedny univerzální dokonalé legíny, které budou vyhovovat všem a budou stejně vhodné pro všechny typy cvičení. Jistě ovšem existují legíny, které budou 100% sedět právě Vám. Takové, které budou lahodit Vaší postavě a vyhovovat Vašim sportovním aktivitám, ať už na úrovni tréninku jste-li profesionální sportovec, nebo ho rádi děláte s láskou pouze rekreačně. Naší snahou bylo objasnit základní aspekty, které je vhodné mít na paměti při nákupu legín.

Hledáte skvělé fitness legíny? Legíny na běh, jógu, turistiku či crossfit? Pokud jste je ještě neobjevili zkuste legíny od TIMME. V TIMME Vám při výběru správných legín rádi poradíme, máme pro Vás navrženo několik dokonalých kousků, které v sobě skrývají vše, co byste mohli očekávat od dokonalých legín. Ať už hledáte legíny s nízkou, střední nebo vysokou kompresí, nižším, středním, vysokým pasem nebo pásem do V, v TIMME naleznete širokou nabídku všech typů sportovních legín a dokonce i legíny vhodné pro volnočasové aktivity! 

RELATED ARTICLES