Spoluzakladatelka značky D.N.A, milující maminka, podnikatelka a královna českého Instagramu. Seznamte se s Anetou Chovanovou

Aneta Chovanová , zakladatelka značky D.N.A

Úspěšná česká influencerka Aneta Chovanová alias A.N.D.U.L.A, je maminka, podnikatelka a spoluzakladatelka značky D.N.A. Se svou obchodní partnerkou založila 19.9.2023 společnou firmu D.N.A brand s.r.o. a začala si plnit dlouholetý sen. Dnes, 27.3.2024 v den svých narozenin, uvádí značku do prodeje s prvním produktem, signifikantním parfémem IDENTITY. V následujícím rozhovoru můžete poznat Anet trochu z jiného úhlu. Prozradila nám pár detailů ze zákulisí zrodu značky i její plány do budoucna. Co je na její práci nejtěžší? Na co je v životě nejvíc pyšná? My jsme pro vás Anet vyzpovídali! Připravte si čaj nebo kávu, pohodlně se usaďte a v klidu si přečtěte inspirativní rozhovor s jednou z nejvýraznějších žen českého Instagramu. 


Anetko, jak by jsi představila sama sebe lidem, kteří Tě neznají?
Když jsem dostala za úkol představit se lidem, kteří mě neznají, napadlo mě hned ze startu pár vlastností, jež ke mně neodmyslitelně patří. Spontánní, trochu šílená. Neřízená střela, přesto zodpovědná. Hodně přemýšlivá a díky tomu často dost nevyspalá. Někdy dříč a někdy líná. Občas přehnaně nadšená a někdy moc skeptická, ale rozhodně nohama na zemi. Přesně vím, co chci, ovšem každý den je to něco jiného. Občas nevím, co dělám, ale miluju to.  

Kdy Tě poprvé napadla myšlenka podnikání? A proč Tě vůbec lákalo založit vlastní značku?
Podnikám defacto již deset let. Obecně mi přijde, že nejsem duchem zaměstnanec, neb jsem snílek a ráda si dělám věci po svém. Proto jsem se vydala svou vlastní cestou. Vlastní značka je sen snad každého, kdo módu miluje. Každému z nás na trhu něco chybí, a tohle je jediná forma toho, jak ty mezery zaplnit.

 

Za zrodem značky D.N.A nestojíš jen Ty, ale i Tvoje obchodní partnerka a kamarádka Tímea. Jaké to je založit a budovat značku s někým druhým? V čem vidíš plusy a v čem naopak minusy?
Momentálně nevidím jediný mínus, jsou to samá pozitiva a sociální jistoty. Tim je nejschopnější člověk na týhle planetě, nikdo se jí nevyrovná a nemám to potvrzený, ale myslím, že je nadpřirozená bytost...podle mě nespí a jenom maká. Plno lidí se mnou chtělo jít do podnikání, ale na ní jsem čekala roky. Když nadešel ten čas, přišla mi do života. Je můj obrovský vzor a vzhlížím k ní. 

 

Proč právě název D.N.A?
To je historická záležitost. Kdysi jsme to vymysleli s tatínkem mého syna, když jsme vymýšleli název značky, kterou jsem chtěla už před lety založit, akorát mi chyběla Timka. Jedná se o zrcadlově napsané první tři písmena mého pseudonymu, tedy A.N.D.U.L.A. Má to vícero významů, jde i o symboliku ve smyslu promítnutí vlastní DNA do stylu značky. Tim mi umožnila tento název zanechat, takže jsme nic jiného už nevymýšlely. 

Firmu jste založily dne 19.9 na narozeniny Tímei a první produkt spatří světlo světa 27.3 na Tvé narozeniny. Je to náhoda nebo perfektně promyšlená časová osa vzniku značky?
Defakto ano, je to krásná náhoda. Čas to zařídil. Jsem toho názoru, že věci se dějí tehdy, když mají a tohle je přesně ono. 

 

Pro koho je značka D.N.A určena?
Pro všechny, kteří nechtějí zapadat v davu. Dnes je těžké se odlišit, já si ale myslím, že vyjádření módou je jeden z nejefektivnějších způsobů. Šaty dělají člověka. A teda vlasy ještě. :)

Co chce značka D.N.A přinést svým zákazníkům? V posledních letech vzniká spousta fast fashion značek a merchů, co chcete udělat pro to, aby bylo D.N.A výjimečné, něčím jiné a našlo si své věrné zákazníky?
Uvědomujeme si, že vše již bylo vymyšleno. Naše autenticita, surovost a přístup bude odlišný. Zakomponovali jsme do naší značky autorskou tvorbu našeho dvorního karikaturisty Jirky Frýdka. Bude jedinečná svou precizností a materiály. Budeme naslouchat lidem, právě oni s námi budou naše kolekce vytvářet. 

Jaký produkt je pro Tebe srdeční záležitostí?
Ted’ je to rozhodně náš parfém. Není nic krásnějšího než když se vás někdo zeptá, čím voníte a vy řeknete ,,To je parfém naší značky“.

 

Jaké jsou produktové plány značky D.N.A pro rok 2024?
Rozhodně velkolepé, nové střihy, nové motivy, nové barvy... Jdeme mílovými kroky dopředu.

Motto, kterým se řídíš v oblasti podnikání?
Hlavně se z toho neposrat :)

Co považuješ za nejtěžší při své práci?
Metodiku. Jsem chaotik, je pro mě nesmírně těžké konat systematicky a dodržovat termíny. Tim mě ale hodně motivuje, umí to se mnou. Rozhodně ji to ani trochu nezávidím. 

Co všechno je zapotřebí k založení vlastní módní značky? Jak ji lze vůbec založit?
Vize, kapitál, vytrvalost, umění přijmout názor týmu, čas a schopnosti. Asi je toho víc, je to sakra hodně náročný, když to chceš dělat dobře.  

Kolik lidí pro D.N.A pracuje?
Něco kolem deseti lidí tuším, pořád to přibývá... :) 

Ve Vaší firmě je úžasná atmosféra. Čím to je?
Rozhodně je to obrovská zásluha všech lidí v týmu. Sešly se silné osobnosti s totožným smyslem pro humor, obdobnými nároky a vizemi, se stejnou vůlí a všichni jsme prostě skvělí úplně.  

Jaké jsou plány značky D.N.A, když se podíváme do budoucna na rok 2025 a dále?
My se snažíme přistupovat ke všemu s pokorou. Takže naše plány jsou nespočet spokojených zákazníků, minimum reklamací, maximum objednávek. Aby nás znali všichni v obou republikách, abychom pro ně byli číslo jedna v oblasti volnočasové módy a aby nás milovali nosit.  

Jakou nejlepší radu bys někomu v životě dala? Ať už se to týká osobního života nebo podnikání.
Neboj se dávat si vysoké cíle, ale nikomu o tom neříkej, ať není trapný, když jich nedosáhneš.

  

Rychlé otázky a odpovědi

Co považuješ za svůj největší životní úspěch?
Že jsem přežila porod, laktační psychózu a první měsíce mateřství. Nic mě neporazí! :)

Co Tě nejvíc motivuje?
Teď momentálně moje parťačka Tim, moje ego lačnící po uznání a úspěchy druhých. 

Čím jsi chtěla být jako malá?
Řidičkou trolejbusu

Které tři šílenosti bys udělala, kdyby bylo možné všechno?
Já dělám všechny šílenosti, který chci. Ale mám v plánu ještě seskok padákem, ještě jedno dítě a držet před létem svojí první dietu :)) ...doufám, že mě to nečeká všechno tenhle rok.

Kdybychom udělali výzvu „ukaž, co máš v kabelce”, co bychom v té Tvé pokaždé zaručeně našli?
Sponky, gumičky, balzámy na rty, deodorant, hřeben, voňavku, proteinovou tyčinku, téměř žádný peníze, motorku a skejtbord mého syna.

  Purple Birthday Cake Ideas Images (Pictures) | Purple cakes birthday,  Pretty birthday cakes, Baby birthday cakes

Anetko, děkujeme za inspirativní rozhovor. Na závěr ti chce celý tým popřát vše nejlepší k Tvým dnešním narozeninám. Buď i nadále nositelkou nakažlivě dobré energie a skvělých nápadů. Buď zdravá, šťastná a plň si své sny. Jsme tady s Tebou, pro Tebe a věříme, že se značka D.N.A stane v krátké době "love brandem" mnoha lidí, stejně jako se stala naším.

Máme Tě rádi! 💜
Tvůj D.N.A tým  

RELATED ARTICLES